tiistai 24. marraskuuta 2015

Lomalla viimeinkin

Lauantaina tein vielä pitkän päivän töissä ja sitten aloitin lomani. Tarkoitushan oli lähteä maanantaina Dubaihin, mutta huomasin kauhukseni samana päivänä passini olevan vanhentunut. Selvittelin asiaa, onnistuuko lentokentältä saada pikapassia, mutta tämä väli-aikainen passi ei käynytkään juuri Dubaihin. Siellä kun turvatoimet ovat tarkempia. Sekin kannattaa ottaa huomioon, että Dubaihin matkustaessa täytyy passin olla voimassa vielä 6kk matkan jälkeenkin. 
 No eipä auttanut muu kuin nopeasti siis lähimmälle poliisiasemalle ja uusi passi tilaukseen seuraavalle päivälle. Tilattiin vielä uudet lennot ja passi saapui tänään vielä Helsinki-Vantaan kentälle ennen lennon lähtöä. 

Oma vikahan tää oli, mutta ehkä jatkossa olen tarkempi ja huolehdin, että passi on voimassa. Tuskin olen ensimmäinen jolle on käynyt näin? 

Nyt odottelen täällä Helsinki-Vantaan kentällä koneen lähtöä. Onneksi vielä on lomaa jäljellä ja kaikki järjestyi loppujen lopuks vaikka välillä tuntui aika haasteelliselta. 
    No tästä se loma alkaa! 

    XOXO Tea


maanantai 16. marraskuuta 2015

Kun treenit ei kulje

Joskus saattaa olla se fiilis, kun ei huvita tai jaksa lähtee salille, mut mulla onneks niitä kertoja on hyvin hyvin harvoin. Salitreenit on mun elämän suola, jota jopa odotan.. Ja koitan pitää aina nämä seuraavat asiat kunnossa, jotta homma toimii. 
Lepo, ravinto, treeni on pyhä kolminaisuus, jos haluaa kehittyä! 

Yleensä jos on noita huonoja fiiliksiä, ettei huvita, voi miettiä 
A) onko nukkunut hyvin
B) onko syönyt tarpeeksi
C) onko juonut tarpeeksi
D) oletko stressaantunut 
E) oletko ylikuormittunut
F) oletko muistanut pitää lepoviikkoja 

Kun nää palikat laittaa kuntoon, niin melkein kaikki sujuukin jo itsestään. Ainahan ei voi olla pelkkiä hyviä treenejä, joten väliin mahtuu huonoja väkisinki. Mutta jos näitä fiiliksiä kuitenkin toistuvasti löytyy, ettei huvita/kulje/kiinnosta, niin suosittelen ottamaan vähän etäisyyttä omaan lajiin ja pitämään lepoa. Yleensä se auttaa ja innostus palaa itsellään.

Otan fitfarmin pre-workout latausjuoman työpäivän jälkeen, kun lähden treenaamaan, jos tuntuu, että treenienergiat on vähissä. Tämä hyvänmakunen pre-workout latari sisältää muunmuuassa bcaa-aminohappoja, beeta-alaniinia, kofeiinia, glutamiinia, eri vitamiineja... Tällä tuotteella saa paremman pumpin ja beeta-alaniini saa aikaan kivan pistelevän tunteen ihossa. 


Tänään kävin kuntocheckissä Tampereella Bullin toimistolla, jossa näytin tän hetkistä kuntoa ja päätettiin dieetin alkamisajankohta. Tämän jälkeen kävin treenaamassa jalat ja vatsat Wolffilla, mutta nyt aiheeseenkin liittyen treeni ei oikein kulkenut. Mun jalat ei oo vielä palautunut jostain syystä ja kipu lihaksessa ei hellittänyt hyvästä lämmittelystä ja venyttelyistä huolimatta. Sain silti ihan ok treenin tehtyä, mutta kyllä kotisalilla on paras treenata, kun tuntee laitteet ja painot. Välillä on tietty kiva käydä katteleen muillakin saleilla vaihtelun vuoks. 
Tampereen bodymekkana tunnettu, Wolf 

Oon lähdössä viikon päästä Dubaihin hakeen vähän aurinkoenergiaa tulevaan talveen, koska tää Suomen pimeys ei oo yhtään mun juttu. Yleensä tommonen irtiotto tekee hyvää ja varsinkin ennen dieettiä tää on loistava ajankohta. Reissussa tulen tekemään aerobista ja kevyttä treeniä sekä syön  vapaammin, mutta niistä sitten lisää myöhemmin, kunhan päästään kohteeseen. 
Vuosi sitten Dubaissa ja taas lähtö samaan paikkaan. Can't wait! 

maanantai 9. marraskuuta 2015

Mun arki

Viikot hujahtaa tosi nopeasti, kun on paljon tekemistä. On töitä, treenejä, vapaa-aikaa, koulutuksia ja kavereita. Kaikille haluan kuitenkin löytää paikkansa ja aikansa. 
Yleensä teen arkipäivät töitä ja viikonloput olen vapaalla. Joskus saatan olla myös lauantaisin töissä, jos näin olen sopinut asiakkaiden kanssa taikka minulla on tulossa loma, jolloin töitä on tehtävä enemmän.
Kauneusalan yrittäjän työhöni kuuluu paljon muutakin kuin pelkkää liikkeessä oloa. Käyn kirjanpitäjällä ja pankissa, hoidan asioita, käyn tukussa, teen markkinointia yms. Minulla on tämän takia aukioloajat sopimuksen mukaan, jotta voin paremmin sovittaa omat aikataulut ja työn.
Heräilen normaalisti arkena joskus 7.30-8.30 päivästä riippuen.
Arkisin, jos mulla on vain lenkkipäivä, niin käyn lenkillä ennen töihin tuloa. Jos mulla on salipäivä, käyn mielummin salilla työpäivän jälkeen noin kuuden aikoihin. Jos olen myöhempään töissä, käyn mielummin aamulla tekemässä salitreenit. En treenaa oikeastaan koskaan myöhään illalla, koska käyn ylikierroksilla treenien jälkeen ja näin yöunet kärsii. Eniten ärsyttää arkena kyllä kantaa miljoonaa painavaa kassia kainalossa, kun on työvaatteet, kalenteria, treenikamoja, suihkutarvikkeet, meikit, eväät ja kaikkea muuta tarpeellista... 
Ruokaa laitan muutaman kerran viikossa aina pariksi päiväksi kerrallaan. Yleensä koitan tehdä sen nopeasti, enkä paljoa jaksa hifistellä. Jos vapaa-aikaa olisi enemmän, niin ruoanlaittoon voisi tietysti panostaa. Mutta tykkään yksinkertaisesta ruoasta, enkä tarvi arkena mitään gourmeeta.
Kavereita tapaan yleensä viikonloppusin, jolloin on enemmän vapaa-aikaa eikä oo niin kiire minnekään. Mulla on se ihana tilanne myös, että mun kaverit käy mun asiakkaina, jolloin nään heitä siinä samalla kun teen töitä, vaikkei se sillon edes tunnu työltä.

Vkloppuna olimme Petran kanssa paikallisessa boxing nightissa myymässä arpoja nyrkkeilyseuran hyväksi ja loppuilta päästiin katteleen matseja. Tää oli kiva ilta! 

Illalla on ihana olla kotona hetki rauhassa ennen nukkumaanmenoa ja katsella vähän tv:tä tai lukea kirjaa. Nukkumaan menen noin 22-24. Pyrin aina nukkumaan 8 tuntia yössä, jotta kroppa ja mieli palautuu.

Ihmisten arki on tosi hektistä, joten pitäis löytää niistäkin hyviä hetkiä. Tai jos sun arki ei oo sellanen kun haluat, niin tee asialle jotain, koska vaan itse pystyt vaikuttaan. Oot oman elämäs herra. Mulle arjessa päivän kohokohtia on ehdottomasti salitreenit ja töissä se, kun asiakas on tyytyväinen mun tekemään työhön, jolloin saan kokea niitä onnistumisen tunteita. 
Koska I love what I do <3