perjantai 30. lokakuuta 2015

Näin boostaat aineenvaihduntaasi


Vesi
Juo paljon vettä päivän aikana. Pidä vesipullo aina mukanasi. 

Mausteet 
Käytä paljon vahvoja mausteita, koska niillä on on kehon lämpöä noustava vaikutus. Käytä esim chili, valkosipuli, mustapippuri, cayannepippuri, kaneli, kardemumma

    Abs are made in kitchen! 

Ateriarytmi 
Syö tasaisin väliajoin pitkin päivää muutaman tunnin välein proteiini-pitoisia aterioita. Vältä kuitenkin turhaa napostelua.

Vihreä tee
Juo teetä tai ota vihreä tee-kapseleita.

    Ihan super hyvä yrttitee Fitlineltä. 

Kofeiini
Nauti kahvisi mustana. 

Infrapunasauna/sauna 
Saunominen poistaa kehosta kuona-aineita ja nesteitä. 

Nuku
Nuku riittävän pitkät yöunet. Väsyneenä et saa myöskään niin paljon treeneistä irti. 

Lihaskuntoharjoittelu  
Lihas kuluttaa levossa enemmän kuin rasva. Käytä raskaita painoja ja tee vapailla painoilla. Lihaskuntotreeni lisää aineenvaihduntaa pitkäksi aikaa treenin jälkeenkin. 

Näillä ohjeilla susta tulee timmi slimmi mimmi! 

sunnuntai 25. lokakuuta 2015

Tän hetken tilanne


Kesällä aloitin mun off-seasonin ja kaloreita nostettiin reilusti dieettiin verrattuna. Tällä hetkellä syön ruokaa enemmän ku koskaan aiemmin. Kroppaa totutellaan nyt isompiin ruokamääriin ja tämä siksi, että välttämättä sitten dieetillä ei tarvi laskea kaloreita enää niin alas kuin aiemmin. Tähän onkin ollut totuttelemista, koska oma silmä tottui dieetillä erottuviin lihaksiin ja muutenkin kireeseen kuntoon. Oli vaikeaa päästää irti siitä kisakunnosta, koska sen eteen oli tehty paljon töitä. Painonnousu tietysti kuuluu lajiin, jos haluaa kehittyä ja rakentaa lihasta. 
Sitten kun tarvittava lihasmassa on saavutettu, niin voikin pitää itseään lähempänä kisapainoa. Nyt kuitenkin tarvitaan vielä lisää lihasta, joten kovat treenit ja plussakalorit jatkuu. 
Mulla on nyt noin 10kg lisää kisapainoon, mutta tiedän, että se tulee dieetillä lähtemään. Tämä painonnousu on tullut siis aika pitkälti puhtaalla ruualla eikä hankittu pelkillä hampurilaisilla. Vaikkakin välillä herkuttelenkin. En halua pilata aineenvaihduntaani liian tiukalla ruokavaliolla, niinkuin monelle on valitettavasti saattanut käydä. Tottakai se olis hienoa olla kokoajan kisakireessä kunnossa, mutta kun se nyt ei vaan oo mahdollista/terveellistä. 

                       



    Kuva pari vk ennen kisoja 

Kevään 2016 kisoihin aloitan näillä näkymin dieetin joulukuun alusta, joten montaa viikkoa ei siihen enää ole. Tuskin maltan odottaa. Toivottavasti toinen dieetti sujuu yhtä hyvin kuin ensimmäinenkin. Ekasta dieetistä opin paljon ja uskon ensi kerralla olevan tavallaan helpompaa, kun tietää jo vähän mitä on tulossa. 

Treenaan tällä hetkellä viikossa neljä kertaa salilla, pari aerobista ja yksi täysin lepopäivä. Pääpaino tietysti pakaratreenissä. Treenit kulkee hyvin ja virtaa riittää. Onneksi mulla on myös huikeita treenikavereita, jotka jaksaa muutaman extratoiston auttaa, kun itellä alkaa voimat hiipuun. 
 Olen käynyt useasti hieronnassa ja muistanut venytellä enemmän, jotta kroppa ja mieli palautuu. Tämän laiminlöin viime dieetillä ja siihen olen tehnyt parannuksen. 

                    

    Tadaa, tän hetken off-kunto ja +10kg kisapainoon

                    


Nyt on kyllä selfienotot jääny vähemmälle, mutta eiköhän sitä tuu dieetillä taas tehtyä enemmän, jotta pystyy vähän seuraileen kunnon edistymistä. Salilla kesken treenin harvemmin ehtii kuvia ottaan, mutta yleensä sitten ennen tai jälkeen treenin saatan jonkun napata. 

Train hard!
<3 Tea

lauantai 24. lokakuuta 2015

Bloggaaja esittäytyy

Olen 26-vuotias Tea Tyvijärvi ja asun Akaassa. Teen täällä parturi-kampaajan ja ripsimuotoilijan töitä omassa liikkeessäni, Hiuskeskus Teassa. Olen valmistunut kampaajaksi vuonna 2008 ja ripsimuotoilijaksi olen opiskellut muutama vuosi sitten. Käykäähän tykkäämässä mun Facebook-sivuja www.facebook.com/hiuskeskustea
ja varailkaa aikoja numerosta 035423008.


Olen bikinifitness-kilpailija. Kilpailin kisadebyyttini viime kevään 2015 FitnessClassicissa sarjassa +168cm bikinifitness. Sijoituin neljänneksi kovatasoisessa kilpailussa. Tavoitteenani on seuraavan kevään 2016 kilpailut ja olla tietenkin parempi versio itsestäni kuin viimeksi. Valmennuksestani on vastannut TeamFitfarm ja jatkossakin edustan heidän tiimiään. Olen myös suorittanut omaksi hyödykseni personal trainerin tutkinnon, mutta saa nähdä tulenko niitäkin töitä vielä joskus tekemään.

Kuva: Tomi Rehell 


Blogistani tulee oman näköiseni ja keskityn minulle tärkeisiin asioihin kuten treenaminen, kilpailut, ruokavalio, työni, kauneudenhoito ja kaikenlaiset ajankohtaiset asiat. Toiveita saa tietysti esittää. 

Minua voit seurailla myös instagramissa www.instagram.com/teatyvijarvi

<3 Tea