maanantai 14. joulukuuta 2015

Kohti FitnessClassic2016

Kisadieetti alkoi viikko sitten maanantaina kohti kevään FitnessClassicia. Kilpailen bikinifitneksessä, missä mut nähtiin myös vuosi sitten. Motivaatioo riittää ja haluan tehdä kaiken paremmin kuin viime kerralla. Nyt kaikki sujuu enempää ajattelematta rutiinilla ja stressaan vähemmän.

Kiirettä on vaan pitäny, että saa kaikki treenit tehtyä töiden ohella. Töitä on kuitenkin tehtävä, koska kukaan ei mulle muuten palkkaa maksa. Olishan se tietysti hienoo, jos olis mahdollisuus keskittyä vallan treenaamiseen niinkun ammattilaiset tekee..

Salitreenejä tulee tehtyä viis viikkoon, aerobinen lisäänty ja ruokaa vähän vähennettiin, mutta nälkää ei tarvi nähdä. 

Monet on kysyny multa, miten voin olla näin pitkän ajan ilman mitään herkkuja, niin vastaukseni on aina, että jos jotain haluat oikein paljon, niin oot valmis tekeekin töitä sen eteen. Mikäänhän ei tuu ihan ilmaseks. Eyes on the price! 


Kevään kisoissa nähdään bikinifitneksessä uusi taka-poseeraus. Toinen käsi lanteilla ja toinen sivulla, eikä pyllistellä. Henkilökohtasesti tykkäsin siitä vanhasta enemmän. Täytyy alkaa nyt vaan harjotteleen tota uutta. Harmi vaan kun nykysellä kuntosalilla ei oo omaa jumppasalia, jossa vois harjotella korot jalassa poseerauksia. Täytyy siis lähtee välillä valtaan muiden kaupunkien jumppasalit. 

Kattelin ja fiilistelin vanhoja valokuvia viime dieetiltä, niin nyt lähtökunto on nyt paljon parempi ja siistimpi. Oon kyllä luottavaisin mielin ja luotto valmennukseen on 100%. Siitähän vastaa Jari Bull Mentula. Aikaa kisoihin vielä noin 4 kuukautta, joten kiirettä tuskin tulee. Toisaalta toivoisin, et kisapäivä olis jo, mutta nautitaan ny eka matkasta! 

sunnuntai 6. joulukuuta 2015

Dubai

Dubai kohteena soveltuu hyvin lomakohteeksi, jos haluaa aurinkoa, shoppailua ja hyvää ruokaa. Lentoaikakin on vain reilu 6 tuntia. Aurinko paistoi koko loman ja lämmöt pyöri yli kolmenkymmen asteen. Dubaissa kaikki on tehty isosti ja ennätyksiä on rikottu monessa asiassa, kuten maailman suurin ostoskeskus, korkein rakennus, korkein hotelli ja suurin vesisuihkulähde. Dubai on todella siisti ja mielestäni turvallinen paikka matkustaa. Paljon upeita autoja, kauniita rakennuksia ja tyylikkäitä ihmisiä. Dubai on rauhallinen paikka, jossa ei kaduilla törmää kännissä örveltäviin ihmisiin. Tämä oli toinen reissuni Dubaihin ja voisin hyvin lähteä vielä uudestaankin.

    Jumeirah beach ja Burj al arab- seitsemän tähden hotelli


Lomalla otin rennosti niin ruokailujen kuin treeninkin suhteen. Hotellimme sali oli hyvinvarusteltu tecnogymin laitteilla ja siellä pystyi toteuttaan hienosti omat treenit. Pidin lomalla kevennettyä treeniviikkoa, joten pidin treenipainot kevennettynä ja sarjat pitkinä. Aerobista tuli tehtyä huomaamattakin todella paljon jättimäisissä ostoskeskuksissa, joissa kilometrejä kertyi kävellessä ristiinrastiin. Shoppailu on hyvää hyötyliikuntaa, eikä edes tunnu treeniltä. 



Hotellin aamupalalla oli tarjolla kaikenlaista laidasta laitaan ja tarjonta ylitti odotukset täysin. Esimerkiksi erilaisia leipiä, sämpylöitä, croisantteja, makeita leivonnaisia, salaatteja, ruokaisia lisukkeita, pannukakkuja, vohveleita, muroja, pekonia jne.. Hirvee määrä siis vaihtoehtoja. Tosi paljon vaaleeta höttöhiilaria, mitä useimmat aamupalalla söivät pelkästään.

Oli kyllä ihan mahtavaa mennä aamuisin valmiiseen pöytään, kun ei itse tarvinnut kokata mitään. Useimpina aamuina lautaselleni päätyi suuresta valikoimasta huolimatta ihan vaan munia, kaurapuuroa ja erilaisia hedelmiä. Aamupalalla oli myös huippua omat kokit, jotka tekivät mieleisesi munakkaan erilaisilla täytteillä. 

    Tuoreet hedelmät oli parhautta

Välipalalle mulla oli mukana matkassa proteiinijauhetta, joka oli helppo ottaa evääks rannalle. Taikka toinen hyvä vaihtoehto oli valmissalaatti ja siihen lisäks tonnikalaa prtoteiiniksi. Iltaisin kävimme ulkona syömässä ja välillä herkuttelinkin ihan hyvällä omallatunnolla. Valmennukseltakin tuli vihreetä valoo, että saan lomalla ottaa vähän rennommin. Jälkkäreitäkin tuli otettua, koska tiesin kisadieetin alkavan piakkoin loman jälkeen. Ei lomalla kannata ottaa niin vakavasti ja varsinkin noin lyhyessä ajassa ei ehdi kertyä kroppaan kuin nestettä vaikka paino vähän nousiskin. Ainakaan omalla kohdalla ei paljoo tuhoo ehtiny loman aikana kroppaan tuleen.
Mun mielestä lomalla kuuluu nauttia lomakohteen antimista ja ottaa vähän rennommin arkeen verrattuna, jos nyt ei olla kisadieetillä. Tietysti jonkunlainen balanssi kannattaa pitää ihan hyvän olonkin takia, ettei vedetä kroppaa aivan sekaisin.


    Ehdottomasti paras burger-paikka EVER!



Reissun kohokohta oli ehdottomasti jahdin vuokraus, jolla ajelimme Dubain edustalla katselemassa nähtävyyksiä mereltä päin. 

 Kaiken kaikkiaan Dubain loma oli hyvin onnistunut.
 XOXO Tea 

tiistai 24. marraskuuta 2015

Lomalla viimeinkin

Lauantaina tein vielä pitkän päivän töissä ja sitten aloitin lomani. Tarkoitushan oli lähteä maanantaina Dubaihin, mutta huomasin kauhukseni samana päivänä passini olevan vanhentunut. Selvittelin asiaa, onnistuuko lentokentältä saada pikapassia, mutta tämä väli-aikainen passi ei käynytkään juuri Dubaihin. Siellä kun turvatoimet ovat tarkempia. Sekin kannattaa ottaa huomioon, että Dubaihin matkustaessa täytyy passin olla voimassa vielä 6kk matkan jälkeenkin. 
 No eipä auttanut muu kuin nopeasti siis lähimmälle poliisiasemalle ja uusi passi tilaukseen seuraavalle päivälle. Tilattiin vielä uudet lennot ja passi saapui tänään vielä Helsinki-Vantaan kentälle ennen lennon lähtöä. 

Oma vikahan tää oli, mutta ehkä jatkossa olen tarkempi ja huolehdin, että passi on voimassa. Tuskin olen ensimmäinen jolle on käynyt näin? 

Nyt odottelen täällä Helsinki-Vantaan kentällä koneen lähtöä. Onneksi vielä on lomaa jäljellä ja kaikki järjestyi loppujen lopuks vaikka välillä tuntui aika haasteelliselta. 
    No tästä se loma alkaa! 

    XOXO Tea


maanantai 16. marraskuuta 2015

Kun treenit ei kulje

Joskus saattaa olla se fiilis, kun ei huvita tai jaksa lähtee salille, mut mulla onneks niitä kertoja on hyvin hyvin harvoin. Salitreenit on mun elämän suola, jota jopa odotan.. Ja koitan pitää aina nämä seuraavat asiat kunnossa, jotta homma toimii. 
Lepo, ravinto, treeni on pyhä kolminaisuus, jos haluaa kehittyä! 

Yleensä jos on noita huonoja fiiliksiä, ettei huvita, voi miettiä 
A) onko nukkunut hyvin
B) onko syönyt tarpeeksi
C) onko juonut tarpeeksi
D) oletko stressaantunut 
E) oletko ylikuormittunut
F) oletko muistanut pitää lepoviikkoja 

Kun nää palikat laittaa kuntoon, niin melkein kaikki sujuukin jo itsestään. Ainahan ei voi olla pelkkiä hyviä treenejä, joten väliin mahtuu huonoja väkisinki. Mutta jos näitä fiiliksiä kuitenkin toistuvasti löytyy, ettei huvita/kulje/kiinnosta, niin suosittelen ottamaan vähän etäisyyttä omaan lajiin ja pitämään lepoa. Yleensä se auttaa ja innostus palaa itsellään.

Otan fitfarmin pre-workout latausjuoman työpäivän jälkeen, kun lähden treenaamaan, jos tuntuu, että treenienergiat on vähissä. Tämä hyvänmakunen pre-workout latari sisältää muunmuuassa bcaa-aminohappoja, beeta-alaniinia, kofeiinia, glutamiinia, eri vitamiineja... Tällä tuotteella saa paremman pumpin ja beeta-alaniini saa aikaan kivan pistelevän tunteen ihossa. 


Tänään kävin kuntocheckissä Tampereella Bullin toimistolla, jossa näytin tän hetkistä kuntoa ja päätettiin dieetin alkamisajankohta. Tämän jälkeen kävin treenaamassa jalat ja vatsat Wolffilla, mutta nyt aiheeseenkin liittyen treeni ei oikein kulkenut. Mun jalat ei oo vielä palautunut jostain syystä ja kipu lihaksessa ei hellittänyt hyvästä lämmittelystä ja venyttelyistä huolimatta. Sain silti ihan ok treenin tehtyä, mutta kyllä kotisalilla on paras treenata, kun tuntee laitteet ja painot. Välillä on tietty kiva käydä katteleen muillakin saleilla vaihtelun vuoks. 
Tampereen bodymekkana tunnettu, Wolf 

Oon lähdössä viikon päästä Dubaihin hakeen vähän aurinkoenergiaa tulevaan talveen, koska tää Suomen pimeys ei oo yhtään mun juttu. Yleensä tommonen irtiotto tekee hyvää ja varsinkin ennen dieettiä tää on loistava ajankohta. Reissussa tulen tekemään aerobista ja kevyttä treeniä sekä syön  vapaammin, mutta niistä sitten lisää myöhemmin, kunhan päästään kohteeseen. 
Vuosi sitten Dubaissa ja taas lähtö samaan paikkaan. Can't wait! 

maanantai 9. marraskuuta 2015

Mun arki

Viikot hujahtaa tosi nopeasti, kun on paljon tekemistä. On töitä, treenejä, vapaa-aikaa, koulutuksia ja kavereita. Kaikille haluan kuitenkin löytää paikkansa ja aikansa. 
Yleensä teen arkipäivät töitä ja viikonloput olen vapaalla. Joskus saatan olla myös lauantaisin töissä, jos näin olen sopinut asiakkaiden kanssa taikka minulla on tulossa loma, jolloin töitä on tehtävä enemmän.
Kauneusalan yrittäjän työhöni kuuluu paljon muutakin kuin pelkkää liikkeessä oloa. Käyn kirjanpitäjällä ja pankissa, hoidan asioita, käyn tukussa, teen markkinointia yms. Minulla on tämän takia aukioloajat sopimuksen mukaan, jotta voin paremmin sovittaa omat aikataulut ja työn.
Heräilen normaalisti arkena joskus 7.30-8.30 päivästä riippuen.
Arkisin, jos mulla on vain lenkkipäivä, niin käyn lenkillä ennen töihin tuloa. Jos mulla on salipäivä, käyn mielummin salilla työpäivän jälkeen noin kuuden aikoihin. Jos olen myöhempään töissä, käyn mielummin aamulla tekemässä salitreenit. En treenaa oikeastaan koskaan myöhään illalla, koska käyn ylikierroksilla treenien jälkeen ja näin yöunet kärsii. Eniten ärsyttää arkena kyllä kantaa miljoonaa painavaa kassia kainalossa, kun on työvaatteet, kalenteria, treenikamoja, suihkutarvikkeet, meikit, eväät ja kaikkea muuta tarpeellista... 
Ruokaa laitan muutaman kerran viikossa aina pariksi päiväksi kerrallaan. Yleensä koitan tehdä sen nopeasti, enkä paljoa jaksa hifistellä. Jos vapaa-aikaa olisi enemmän, niin ruoanlaittoon voisi tietysti panostaa. Mutta tykkään yksinkertaisesta ruoasta, enkä tarvi arkena mitään gourmeeta.
Kavereita tapaan yleensä viikonloppusin, jolloin on enemmän vapaa-aikaa eikä oo niin kiire minnekään. Mulla on se ihana tilanne myös, että mun kaverit käy mun asiakkaina, jolloin nään heitä siinä samalla kun teen töitä, vaikkei se sillon edes tunnu työltä.

Vkloppuna olimme Petran kanssa paikallisessa boxing nightissa myymässä arpoja nyrkkeilyseuran hyväksi ja loppuilta päästiin katteleen matseja. Tää oli kiva ilta! 

Illalla on ihana olla kotona hetki rauhassa ennen nukkumaanmenoa ja katsella vähän tv:tä tai lukea kirjaa. Nukkumaan menen noin 22-24. Pyrin aina nukkumaan 8 tuntia yössä, jotta kroppa ja mieli palautuu.

Ihmisten arki on tosi hektistä, joten pitäis löytää niistäkin hyviä hetkiä. Tai jos sun arki ei oo sellanen kun haluat, niin tee asialle jotain, koska vaan itse pystyt vaikuttaan. Oot oman elämäs herra. Mulle arjessa päivän kohokohtia on ehdottomasti salitreenit ja töissä se, kun asiakas on tyytyväinen mun tekemään työhön, jolloin saan kokea niitä onnistumisen tunteita. 
Koska I love what I do <3

perjantai 30. lokakuuta 2015

Näin boostaat aineenvaihduntaasi


Vesi
Juo paljon vettä päivän aikana. Pidä vesipullo aina mukanasi. 

Mausteet 
Käytä paljon vahvoja mausteita, koska niillä on on kehon lämpöä noustava vaikutus. Käytä esim chili, valkosipuli, mustapippuri, cayannepippuri, kaneli, kardemumma

    Abs are made in kitchen! 

Ateriarytmi 
Syö tasaisin väliajoin pitkin päivää muutaman tunnin välein proteiini-pitoisia aterioita. Vältä kuitenkin turhaa napostelua.

Vihreä tee
Juo teetä tai ota vihreä tee-kapseleita.

    Ihan super hyvä yrttitee Fitlineltä. 

Kofeiini
Nauti kahvisi mustana. 

Infrapunasauna/sauna 
Saunominen poistaa kehosta kuona-aineita ja nesteitä. 

Nuku
Nuku riittävän pitkät yöunet. Väsyneenä et saa myöskään niin paljon treeneistä irti. 

Lihaskuntoharjoittelu  
Lihas kuluttaa levossa enemmän kuin rasva. Käytä raskaita painoja ja tee vapailla painoilla. Lihaskuntotreeni lisää aineenvaihduntaa pitkäksi aikaa treenin jälkeenkin. 

Näillä ohjeilla susta tulee timmi slimmi mimmi! 

sunnuntai 25. lokakuuta 2015

Tän hetken tilanne


Kesällä aloitin mun off-seasonin ja kaloreita nostettiin reilusti dieettiin verrattuna. Tällä hetkellä syön ruokaa enemmän ku koskaan aiemmin. Kroppaa totutellaan nyt isompiin ruokamääriin ja tämä siksi, että välttämättä sitten dieetillä ei tarvi laskea kaloreita enää niin alas kuin aiemmin. Tähän onkin ollut totuttelemista, koska oma silmä tottui dieetillä erottuviin lihaksiin ja muutenkin kireeseen kuntoon. Oli vaikeaa päästää irti siitä kisakunnosta, koska sen eteen oli tehty paljon töitä. Painonnousu tietysti kuuluu lajiin, jos haluaa kehittyä ja rakentaa lihasta. 
Sitten kun tarvittava lihasmassa on saavutettu, niin voikin pitää itseään lähempänä kisapainoa. Nyt kuitenkin tarvitaan vielä lisää lihasta, joten kovat treenit ja plussakalorit jatkuu. 
Mulla on nyt noin 10kg lisää kisapainoon, mutta tiedän, että se tulee dieetillä lähtemään. Tämä painonnousu on tullut siis aika pitkälti puhtaalla ruualla eikä hankittu pelkillä hampurilaisilla. Vaikkakin välillä herkuttelenkin. En halua pilata aineenvaihduntaani liian tiukalla ruokavaliolla, niinkuin monelle on valitettavasti saattanut käydä. Tottakai se olis hienoa olla kokoajan kisakireessä kunnossa, mutta kun se nyt ei vaan oo mahdollista/terveellistä. 

                       



    Kuva pari vk ennen kisoja 

Kevään 2016 kisoihin aloitan näillä näkymin dieetin joulukuun alusta, joten montaa viikkoa ei siihen enää ole. Tuskin maltan odottaa. Toivottavasti toinen dieetti sujuu yhtä hyvin kuin ensimmäinenkin. Ekasta dieetistä opin paljon ja uskon ensi kerralla olevan tavallaan helpompaa, kun tietää jo vähän mitä on tulossa. 

Treenaan tällä hetkellä viikossa neljä kertaa salilla, pari aerobista ja yksi täysin lepopäivä. Pääpaino tietysti pakaratreenissä. Treenit kulkee hyvin ja virtaa riittää. Onneksi mulla on myös huikeita treenikavereita, jotka jaksaa muutaman extratoiston auttaa, kun itellä alkaa voimat hiipuun. 
 Olen käynyt useasti hieronnassa ja muistanut venytellä enemmän, jotta kroppa ja mieli palautuu. Tämän laiminlöin viime dieetillä ja siihen olen tehnyt parannuksen. 

                    

    Tadaa, tän hetken off-kunto ja +10kg kisapainoon

                    


Nyt on kyllä selfienotot jääny vähemmälle, mutta eiköhän sitä tuu dieetillä taas tehtyä enemmän, jotta pystyy vähän seuraileen kunnon edistymistä. Salilla kesken treenin harvemmin ehtii kuvia ottaan, mutta yleensä sitten ennen tai jälkeen treenin saatan jonkun napata. 

Train hard!
<3 Tea

lauantai 24. lokakuuta 2015

Bloggaaja esittäytyy

Olen 26-vuotias Tea Tyvijärvi ja asun Akaassa. Teen täällä parturi-kampaajan ja ripsimuotoilijan töitä omassa liikkeessäni, Hiuskeskus Teassa. Olen valmistunut kampaajaksi vuonna 2008 ja ripsimuotoilijaksi olen opiskellut muutama vuosi sitten. Käykäähän tykkäämässä mun Facebook-sivuja www.facebook.com/hiuskeskustea
ja varailkaa aikoja numerosta 035423008.


Olen bikinifitness-kilpailija. Kilpailin kisadebyyttini viime kevään 2015 FitnessClassicissa sarjassa +168cm bikinifitness. Sijoituin neljänneksi kovatasoisessa kilpailussa. Tavoitteenani on seuraavan kevään 2016 kilpailut ja olla tietenkin parempi versio itsestäni kuin viimeksi. Valmennuksestani on vastannut TeamFitfarm ja jatkossakin edustan heidän tiimiään. Olen myös suorittanut omaksi hyödykseni personal trainerin tutkinnon, mutta saa nähdä tulenko niitäkin töitä vielä joskus tekemään.

Kuva: Tomi Rehell 


Blogistani tulee oman näköiseni ja keskityn minulle tärkeisiin asioihin kuten treenaminen, kilpailut, ruokavalio, työni, kauneudenhoito ja kaikenlaiset ajankohtaiset asiat. Toiveita saa tietysti esittää. 

Minua voit seurailla myös instagramissa www.instagram.com/teatyvijarvi

<3 Tea